Stor utdelning på sina knappa 6%

Gårdagens debatt i Riksdagens kammare om vinster i välfärden var en intressant debatt ur många aspekter. Det är intressant att se hur stor makt Vänsterpartiet har över den rödgröna regeringen. (V) fick den 14 september 5,72% av det svenska folkets röster men får ett enormt utrymme att styra den politiska inriktningen i Sverige. Den vänsterideologiska synen att allt privat är av ondo och att staten är den bästa utföraren av allt var väldigt tydlig i gårdagens debatt. Jonas Sjöstedt (V) upprepade gång efter gång att all privat skola, vård och omsorg drivs av företag som enbart är ute för att plocka ut vinster. Varför är det så svårt att hålla sig till sanningen Jonas Sjöstedt? Drygt 80% av alla företag som finns inom skola, vård och omsorg är små eller medelstora företag med färre än 20 medarbetare som i de allra flesta fall återinvesterar sin vinst i företaget. 70% av alla svenskar vill kunna välja vård, skola eller omsorg. Jag har svårt att tänka mig att dessa 70% tittar på företagets balansräkning innan de väljer utförare, de väljer skolan, hälsocentralen, hemtjänstföretaget för att de ger bra service, håller bra kvalitet.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Leif

    Men majoriteten av svenska folket vill det Västerpartiet vill, i denna fråga. Varför lyssnar ni inte på era väljare istället för dom som ger er pengar (mutor).

    Kan du svara på det?

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      70% av svenska befolkningen vill kunna välja skola, vård och omsorg. Lika många var i den undersökning jag läste emot stora vinstuttag ur välfärdsföretag. Jag tycker inte att det är bra att riskkapitalbolag skatteplanerar och lägger vinster på en ö i havet någonstans. Detta har Anders Borg redan satt stopp för. Det jag tycker är skrämmande i denna debatt är att (V) förutsätter att all kommunal verksamhet är bra och att all privat är dålig. Det går inte att föra en debatt på den nivån. När verklighetens Sverige är att 80% av de företag som finns i skola, vård och omsorg är små eller medelstora företag som återinvesterar i sitt eget företag förstår jag inte den svartmålning som Jonas Sjöstedt och (V) gör av drygt 11 000 företag eller 160 000 medarbetare som arbetar i dessa företag. Vi vill alla ha den bästa kvalitet på den service som erbjuds, varför ska vi inte kunna få välja det? Varför ska kommunen bestämma vad som är bäst för mig? Din fråga är en tråkig anklagelse som jag inte tycker hör hemma i denna debatt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.