Stora utmaningar som kräver nya lösningar!

I går presenterade Allianspartierna och en del av den budgetmotion som inom kort ska presenteras i sin helhet. Skolan är ett område som både de rödgröna och Alliansen prioriterar och det finns vissa områden där det råder samsyn. Alliansens skolpolitik är inte ny utan det är den politik som vi gick till val på i september. Skolan behöver fler utbildade lärare är något som alla partier ställer sig bakom. Att lyfta fram mer mattematik, läs och skrivkunskap är heller inget vi är oeniga om. Alliansen vill återinföra specialpedagogerna i skolan något som den tidigare (S) regeringen prioriterade bort. En betydelsefull del är att införa mer idrott och hälsa i skolan. Det är betydelsefullt att barnen får röra på sig och det ger positiva effekter på hela inlärningen. Jag tror inte på de rödgrönas förslag att göra gymnasieskolan obligatorisk, det kommer inte att ge bättre studieresultat, snarare tvärtom. Däremot att göra grundskolan 10-årig är en reform som kan ge ett extra år av inlärning till alla barn.
Stora utmaningar som kräver nya lösningar!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.