20 års medlemskap!

I dag är det 20 år sedan Sverige blev ett av medlemsländerna i den Europeiskaunionen. Medlemskapet föregicks av en folkomröstning och debatterna var många och långa inför detta beslut. Sverige är ett litet exportberoende land och är beroende av starka och stabila handelspartners. EU är en sådan partner som varit positiv för många delar av den svenska marknaden . Vi gynnas inte av regelkrångel, av avgifter eller av protektionism i form av handelshinder och tullavgifter. EU ska inte detaljstyra enskilda länders olika lagar och regler utan det ligger på de enskilda ländernas ansvar. EU ska vara den övergripande och sammanhållande länken för medlemsländerna. De pågående förhandlingarna om frihandelsavtal med Kanada och USA är ett bevis på betydelsen av EU .

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.