Feministisk regering?

Sänkningen av rut-avdragets maxtak från nuvarande 50 000 till 25 000 är ett av förslagen i den nya regeringens budget, ett förslag som föreslås införas 1 januari 2016. Det slår direkt mot de drygt 17 000 företag som erbjuder hushållsnära tjänster. Den nya rödgröna regeringen har vid ett flertal tillfällen sagt att de är en feministisk regering och när det gäller detta ändrade lagförslag har nog regeringen inte riktigt förstått konsekvenserna. Förslaget slår hårdast mot kvinnor eftersom majoriteten av de som arbetar inom dessa 17 000 företag är kvinnor.
En halvering av RUT avdraget kommer att innebära att många av de kvinnor kommer att stå utanför arbetsmarknaden. Hur kan en feministisk regering försvara det ?

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. "Dosan"

    Du är ju så blåst att man baxnar. Förstår du inte att RUT-avdraget är ett pigavdrag? Det möjliggör inte jämställdhet, det möjliggör bara att feta borgargubbar har pigor anställda precis som på 1800-talet. Jag antar att det är tillbaka dit som ni borgare vill? Då kvinnor ska förstå att de är egendom och inte komma och gapa om rättvisa?

    Bort med RUT och ROT och in med rejäla skatter, speciellt för rika. Jag säger, man ska beskatta rikedom med minst 99% så att det blir äkta jämlikhet. Alltid rött, alltid rätt. Det är fakta och går inte att säga emot oavsett hur dum och blå ni må vara.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      När jag läser dina kommentarer så förstår jag inte vilken värld du egentligen lever i. Det du eftersträvar är ett nytt Nordkorea

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.