Reagera och agera mot våldet!

I dagens VK skriver jag och min kollega inom Moderatkvinnorna Ewa Thalén Finné om den stora utmaning vi har att motverka mäns våld mot kvinnor. I morgon är det FN:s internationella dag för avskaffandet av våld mot kvinnor och det är en dag som funnits i 15 år. Våld mot kvinnor är ett globalt problem och klassas av WHO som ett av världens största hälsohot mot kvinnor. Mörkertalet är stort men man beräknar att minst en av tre kvinnor har blivit utsatt för fysiskt, sexuellt eller andra former av våld under sin livstid. I Sverige anmäldes drygt 27 000 fall av misshandel mot kvinnor förra året och varje år dör 17 kvinnor efter våld av någon de har eller haft en nära relation till. Moderatkvinnorna vill bland annat se förändrad lagstiftning som innebär att förövaren flyttas under utredningstiden, vi vill dessutom se att alla förövare som döms ska förutom sitt straff genomgå behandling för att bryta sitt destruktiva beteende. Det finns mycket att göra inom detta område och det är av stor betydelse att både reagera och agera.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

5 kommentarer

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Jag tycker att alla människor är värda respekt och det är tråkigt att du inte anser det.

 1. nisse

  Du tycker att vi ska respektera att dom kommer till Sverige å ta över vårt land å ställer till en massa elände med en massa kvinnomisshandel våldtäkter du skall veta att dom som sitter på våra fängelse i Sverige är 90% med utländsk härkomst 45%av dom är papperslösa dom tycker du att vi skall respektera ta å vakna upp nu.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Du läste inte vad jag skrev. Att respektera människor behöver inte innebära att man accepterar eller instämmer i olika personers agerande eller åsikter. Respekt är något helt annat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.