Rödgrön tombola!

Den rödgröna regeringen har haft svårt att visa vilken politisk inriktning de tänker driva. Hela den rödgröna politiken känns som ett stort tombola där alla vallöften läggs i en stor tunna och kommer ut som något helt annat. Det är inte många vallöften som de rödgröna lovade sina väljare innan valet som de uppfyllt. Innan valet var (S) tydlig med att förbifart Stockholm skulle fortsätta att byggas medan (MP) ville stoppa bygget på oklara grunder. Nu har detta vallöfte rullat runt i tombolatunnan och resulterat i att förbifart Stockholm stoppas i avvaktan på något som ingen riktigt vet. Förbifart Stockholm stoppas till en kostnad på fyra miljoner kronor per dag och ingen vet varför det stoppats. Det är ett oansvarigt slöseri med våra skattepengar som drabbar oss alla.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

10 kommentarer

 1. Lars Gidlöf

  Hej

  Är du seriös eller? Hur många vallöften han Alliansen uppfylla, på två månader?

  Hur ser du på dig själv, okunnig,högavlönad och gnällig.

  Förstår du ordet politikerförakt.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Det handlar om att både (S) och (MP) lovade en hel del under valrörelsen och redan nu efter två månader har man gjort precis tvärt emot vad man lovade. Det handlar inte om att ha tid att uppfylla löften utan de har haft väldigt bråttom med att svika sina löften. Om du går in och granskar Alliansens vallöften så uppfyllde den dåvarande regeringen drygt 90% av sina löften.

   • Lars Gidlöf

    Hej

    Så Alliansen stod för alla sina vallöften? Kd lovade sänkt bensinskatt, blev tvärtom. Hur är det, är det inte att svänga om i sina löften.

    Sen skriver du att det är slöseri, 4 miljoner om dagen för senare lagd Förbifart Stockholm.

    Vattenfalls affär med Nuon kostade 37000 miljoner, vad anser du om vilket är mest slöseri?

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

     Om du läser Alliansens vallöften så har de uppfyllt de flesta. Det som är intressant är att den rödgröna regeringen har suttit vid makten i drygt två månader och redan har de gjort tvärtemot vad de lovade väljarna under valrörelsen. Det kallas populism. De lovade sänkt skatt för alla pensionärer och nu visar det sig att det inte alls blir så, för de flesta blir det dyrare.
     Vattenfalls affär med NUON är en affär som då många elbolag i Europa gjorde bedömningen så var det en bra affär. Sverige är inte ensam som gjort affär med NUON och utvärderingen innan köpet var detsamma. Det visar sig nu att så inte är fallet och det är inte bra med stora förluster.

 2. Jan-Erik Lindholm

  Det är billigt med 4 milj. för att stoppa detta idiotiska projekt satsa istället på kollektivtrafiken i Stockholm, billigt i förhållande till den lånekarusell alliansen satte igång för att sänka skatten för de högavlönade, den kostar fortfarande skattebetalarna 10 milj i timmen.
  Jag tycker dessutom att M i Norr och Västerbotten visar otroligt dåligt omdöme som nominerar Anna Kindberg Bartra till er nya M ledare, det uttalande hon gjorde om att lantisar är mindre smarta än storstadsbor visar ju hur smart hon är.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Omvärlden ger Sverige högsta betyg i finansstabilitet och i hur vi hanterat den största ekonomiska krisen vi haft sedan 1930-talet. Trist att inte alla i Sverige också ser det. Ett uttalande som gjordes för 17 år sedan i en valkampanj för att sticka ut och ett uttalande som hon dessutom bett om ursäkt för kanske kan läggas åt sidan och istället fokusera på det som är positivt för framtiden.

 3. Jan-Erik Lindholm

  Du gör som de flesta andra politiker undviker att svara med raka svar på de obekväma frågorna, och istället försöka hålla fram hur duktiga ni är, som du säkert förstår är det länge sedan vi väljare genomskådade er.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   En rad erkända ekonomer och finansinstitut runt om i världen har höjt Sverige till skyarna för god ekonomiskhushållning. Att investera sig ur en svår lågkonjunktur har varit positiv för Sverige. Det är i högkonjunktur som besparingarna ska ske. Har du noterat hur våra grannländer i Europa klarat av krisen. Frankrike är just nu väldigt dåligt till. Spanien, Italien, Grekland, Portugal, listan kan göras lång. Jag förstår inte din kritik mot Sverige!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.