Lagrådet sågar regeringens förslag!

I sin iver att säkra att Vänsterpartiet ska ställa sig bakom den rödgröna regeringens budget nästa vecka så hastade regeringen fram ett förslag till ny lagstiftning som innebär att det fria vårdvalet tas bort. Jag har läst propositionen och det är ett tunn skrift som upprepar att vården i Sverige ska byggas på solidaritet och jämlikhet. Hur detta ska genomföras finns inga planer på. Denna snabba beredning har kritiserats från många håll och i går kom Lagrådets yttrande om som granskar det juridiska i propositionen. Lagrådets yttrande skulle kunna beskrivas som ett tillintegörande av propositionen. Eftersom den rödgröna regeringen haft så bråttom att bereda propositionen så bryter den i stora delar mot Sveriges grundlag. Det är inte seriöst att driva en sådan politik .

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

6 kommentarer

 1. Gun Rehnman

  Jadu Elisabeth, jag såg det och vad ska man säga, det måst bli spännande den 3 dec…Så kämpa på Elisabet, det är du bra på:-)

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Vi lever i en väldigt orolig värld. En svag regering som innan valet lovade allt till alla men så fort man blivit vald så bryter man på rekordtid varje löfte. Kämpa på för att vi ska få en stabil regering är ett måste och jag tänker inte ge mig.

   • Jan-Erik Lindholm

    Det måste ta på krafterna att vara så missnöjd med det mesta som sker i samhället, förutom det som den förra regeringen så förträffligt skötte.
    Det kanske har undgått dig att de allra flesta som valde det fria vårdvalet var de friskaste och de som egentligen inte behövde sjukhusvård

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

     Jag tycker det är viktigt att lyssna av alla parter innan man fattar ett beslut och det fria vårdvalet har inneburit mycket positivt för väldigt många. Den svartmålning som framförallt vänsterpartiet ägnat sig åt är inte hur verkligheten ser ut.

 2. Gunnar Andersson

  Eftersom en majoritet av Sveriges befolkning vill ha bort vårdvalet ville regeringen ta bort det så fort som möjligt,Det gick för fort och regeringen lyssnade och drog tillbaka förslaget.Så agerar en ansvarsfull regering. Alliansen fick vid flera tillfällen samma sågning av förslag från lagrådet,Men med den skillnaden att ni struntade i kritiken.Svenska folket visade vad dom tyckte om det vid valet.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Den statistik som finns visar att 7 av 10 svenskar vill välja skola och vård. Det kallar inte jag en majoritet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.