Tydligt tecken !

I gårdagens media presenterades en ny oppinionsundersökning som visade att Alliansen nu är dryga två procent större än det rödgröna blocket. Moderaterna och Centerpartiet går framåt tillsammans med några andra partier. Intressant är att det parti som tappar mest är Vänsterpartiet som nu ligger strax över spärren till riksdagen. Jag tycker detta är ett tydligt bevis på att den rödgröna vänstersväng som den sittande regeringen tagit inte är vad väljarna vill ha och något som kommer att ligga de rödgröna i fatet inför det stundande extravalet i mars.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

9 kommentarer

  1. Leif

    Blir så ledsen för alla svaga i vårt samhälle med detta besked. Arbetslösa och sjukskrivna straffas och jag som har ett bra jobb och lön får bidrag.

    Blir så jävla äcklad av denna politik.

  2. leif

    1. Ingen förbättrad a-kassa
    2. Inget höjt underhållsstöd till ensamstående
    3. ingen satsning på bättre arbetsmiljö
    4. Fas 3 blir kvar
    5. Utförsäkringarna fortsätter
    6. Ingen sänkt skatt för pensionärerna
    7 Inget höjt bostadstilägg för pensionärer.

    Förstår att moderaterna firar. Vi andra bara spyr, hur kan man göra såhär mot dom svaga? Äcklig politik. Hur står man ut att stå för sånt här?

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Vi har höjt en rad bidrag till ensamstående sedan 2006, hela sjukförsäkringssystemet behövde ses över det är alla eniga om och det har inneburit att de som är ska får vara det medan de som har en arbetsförmåga kan få möjlighet att använda den efter sin egen förmåga. Alliansen har sänkt skatten för pensionärer 5 gånger sedan 2006.vilket Jag tror inte att du vill se verkligheten som den är!

      • Anders

        Vi är inte dumma fast vi kommer från Norrland!

        Du skriver så övertygande att ni sänkt skatten 5ggr för pensionärerna under er tid vid makten, ändå betalar en pensionär mer i skatt på en hundralapp än den som jobbar, det kallar DU att ta ansvar för Sverige, er politik är att sänka skatten så att den med hög inkomst skor sig på den svage.
        Lycka till vid extravalet, tror knappast att ni är 4 efter det.
        Anders

        • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

          Det pensionssystem vi har i Sverige är en överenskommelse tillsammans med Alliansen och Socialdemokraterna. Pensionssystemet bygger på att vi som arbetar betalar in till systemet. Systemet har en inbyggd broms som drar åt utbetalningarna av pensionerna om inkomsterna minskar till systemet. Systemet påverkas också av den globala finansmarknaden i stort. Den inbyggda bromsen har slagit till två gånger under de senaste åren tack vare den stora finanskris vi haft. Alliansregeringen har sänkt skatten för pensionärer fem gånger under vår tid vid makten men tack vare den inbyggda bromsen har effekten inte blivit så stor. Det går givetvis att spekulera hur situationen sett ut om vi inte sänkt skatten.

          • Anders

            Moderat siffer trix!

            Det kan säkert stämma att ni sänkt skatten 5ggr för pensionärerna, men dom som jobbar och har en betydligt bruttolön har ni sänkt skatten ännu mera för, lägg till sänkt fastighetsskatt borttagen förmögenhetsskatt så kan även den outbildade räkna ut vem som är vinnare, inte är det då den cancersjuke stackare som inte hade rätt till att vara sjuk eftersom han kunde gå.

          • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

            Nu blandar du äpplen och päron! Frågan handlade om pensioner. Att även blanda in personer som är sjuka och har rätt till sjukersättning blir en helt annan fråga. Som pensionär har du inte och har aldrig haft rätt till sjukersättning. Alla som arbetar tjänar på de genomförda jobbskatteavdragen. De som tjänar mest är låg och medelinkomsttagarna. Varför måla allt i svart när omvärlden lyfter fram Sverige som ett föredöme.

  3. Lars Gidlöf

    Hej

    Varför ingen blogg om de senaste oppinionsundersökningarna, eller är dessa inga ”tydliga tecken”?

    Men när man läser politikers bloggar så förstår man att det är krig i världen, ni bara pratar om hur dåliga den andra sidan är, inte hur ni själva ska lösa problemen. Skrämmande att folk överhuvudtaget röstar.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Opinionsundersökningar är precis vad det är. Man kan se trender men de varierar stort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.