Intressant vändning i Natofrågan!

Nu har Nya Moderaterna en ny partiledare. Anna Kinberg Batra valdes i lördags enhälligt av alla närvarande ombud vid Nya Moderaternas extra partistämma i Stockholm. Anna Kinberg Batra höll ett långt tal efter att hon blivit vald och i detta tal var hon tydlig med att Sverige kan mer och att vi måste fokusera på ordning och reda i ekonomin för att fortsätta utveckla Sverige. Under talet gav även Anna en rad nya löften och det som fick mest applåder är ett ställningstagande i Natofrågan. Nya Moderaterna har alltid varit tydliga med att vi är positiva till ett medlemskap i försvars och säkerhetsorganisationen Nato men att det kräver ett brett parlamentariskt stöd och att även Finland tar samma ställningstagande. Anna Kinberg Batra lyfte fram att vi nu vill se en utredning och titta på konsekvenserna av ett svenskt medlemskap i Nato. Under gårdagen inleddes det årliga mötet med Folk och Försvar i Sälen och där var det en tydlig utrikesminister som sa nej till en utredning om Nato. I dag har detta nej blivit ” – Allting måste man kunna diskutera” Det var tydligen bra att vår utrikesminister fick sova på saken och fundera ett varv till.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

 1. dr Pierce

  Som jag sa före ubåtskrisen, flygkränkningsinsidenten och nu gud vet vad, så försöker ”media” skärra svensken till att gå med i nato, största terrororganisationen genom tiderna, vars medlemmar tom har släppt atombomber på och dödat oskyldiga människor.
  Du inser väll att iom att vi går med i en USA allians så kommer terrordåden att börja hagla mot sverige?!
  Fattar du att ansvaret för dessa döda ligger på Dig och din regerings axlar?

  Just för att ni allierade er med satan själv istället för att fatta att det som hållit sverige utanför krig i 200 år är just att vi varit neutrala. VARFÖR försöker ni tvinga på en förändring som leder till krig?
  Och varför påstå att det krävs ”parlamentariskt stöd”,DET KRÄVS FOLKLIGT STÖD! om vi skall ändra vårt neutrala ställningstagande och gå med i värdslig terror då måste svensken få rösta om det! och inte lobbygrupper i regeringen som stödjer varandra!. Men folkstyre det har du glömmt bort vad det är för något antar jag!.
  Oj då.. just ja ni har ju i praktiken redan gått med i nato iom det där odemokratiska beslutet bakom ryggen på svenska folket att ingå avtal med nato redan. Där det bla står att ni tillåter en främmande makt att strida på svensk mark… MOT svensken om så passar!
  Alltså det som kommer framstå som din generations största misstag var att det fick sverige och svensken på fall, så är det bara!. Fy Faan!

  Och kom inte och påstå att nato är en fredsorganisation! Skitsnack! Minns då Nato med Albright i spetsen invaderade sarajevo på 90talet med ursäkten att ”vi måste säkerställa amerikanska jobb” och nato chefen står och hävdar att ”europa får inte ha ett land med en etnisk homogen befolkning”, helt jävla sjukt!.
  Nato är en Judiskledd usa styrd terror organisation som startar krig mot israels grannländer för att det inte skall finnas något starkt land runt israel, punkt slut!.
  De har startat alla krig som varit de senaste 70 åren, med lögn och propaganda…. ”Weapons of Mass Destruction.. we need to invade IRAK”!!??!! sen blev det ”we need to spread democrasy” och andra sjuka argument för att få kriga runt israel.. Terror organisation!

  Och frågan är då vad man kallar de som medvetet vill gå med i en terrororganisation?
  Och vilket straff de förtjänar?

 2. Stig Eriksson

  Hjälp inte Putin och Medvedev! Säg NEJ TILL NATO!
  Konsekvensen: Mer makt till Putin och Medvedev, mer pengar till rysk upprustning och större umbäranden för det ryska folket. Större vinster till maffian.
  Ryssland har tyvärr utvecklats från en kommunistisk diktatur till en totalitär diktatur efter Sovjetunionens fall. Makten som president och regeringschef har växlat mellan Putin och Medvedev vid de senaste valen. Det ryska folket lider fruktansvärt och motståndare till regimen terroriseras och fängslas av korrumperade domstolar. Maffian styr ekonomin i stora delar av näringslivet.
  Ett sådant läge borde leda till massiva protester från befolkningen men det är inte så.
  Varför: Putin o co använder en strategi som använts av totalitära regimer i tusentals år. De för en politik som skapar yttre fiender till Ryssland och använder detta via en massiv regimstyrd propagandamaskin till att ena folket. Eftersom interna problem tystas med censur kan dessa ”gömmas undan”. Genom att peka på dessa yttre fiender kan stor del av statsbudgeten användas till upprustning utan att folket protesterar.
  Vi kan nog inte föreställa oss hur den ryska propagandan skulle se ut om Ryssland fick en ny fiende: SVERIGE. Den ryska upprustningen i Östersjöområdet skulle öka avsevärt och Sverige skulle via propagandaapparaten utpekas som ytterligare en farlig fiende.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.