Jämställdhet i siffror!

Med statistik kan man visa vad som helst, trots det är det intressant att jämföra och se trender i vårt samhälle. Jag läste en debattartikel om jämställdhet där man lyfte fram den utveckling som skett på området. För 30 år sedan tog kvinnor ut 94% av dagarna med föräldrapenning, 2013 ser vi en minskning med 20%. Det är fortfarande en övervägande majoritet av kvinnor som tar ut föräldraledighet och jag har svårt att se hur vi ska se en helt jämställd fördelning av dagarna. Dessutom så tycker jag att det är upp till varje familj att bestämma hur man vill fördela föräldraledighet. 1987 arbetade 45% av alla kvinnor deltid medan endast 6% av männen gjorde det. 2013 har den siffran minskat till 30% bland kvinnor och den har ökat till 11% av männen. Jämställdhet går framåt i vårt samhälle men det går sakta och det är intressant att fundera varför!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.