Ensam är inte stark!

Drygt 100 dagar har gått sedan Stefan Löfven och hans samarbetsregering tillträdde. Det har varit politiskt stormiga dagar och det har visat sig i en regering utan förslag och utan reformer. Gustav Fridolin lovade komma med förslag som skulle förändra skolan de första 100 dagarna och av dessa förslag har vi inte sett ett enda. Tidsfristen för Gustav Fridolins löften har gått ut och förra veckan öppnade han upp för att förhandla fram blocköverskridande politik för skolan. Den politik som Gustav Fridolin starkt kritiserat de senaste åtta åren är nu inbjuden till förhandling. Det är positivt att detta nu sker eftersom vi behöver en politik som stämmer överens med den samhällsutmaning vi ser. Förra mandatperioden hade vi en blocköverskridande överenskommelse om friskolor vilket den nya regeringen snabbt rev upp. Nu är denna friskoleövernskommelse enligt Fridolin också förhandlingsbar igen. Gustav Fridolin behövde dessa 100 dagar för att inse att ensam inte är stark och det finns mycket vi kan samarbeta kring när det gäller skolan.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

 1. lf

  Men,nu får du väl ge dig.
  På 100 dagar skall den nya regeringen ge en massa besked.
  Men ni på 8 år kunde inte ni få skolan att fungera.Tvärtom den försämrades.
  Hur kan du anse att på 100 dagar skall skolan helt förändras.
  Någon självkritik skulle nog vara passande.
  Det var tråkigt att du åkte ur riksdagen.
  Jag satsar på dig och inte Edvard Riedel.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Det är inte jag som påstår att skolan skulle förändras på 100 dagar. Det är Gustav Fridolin som lovade att göra det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.