Flyget är betydelsefullt för hela inlandet!

Trafikverket presenterar nu hur den kommande upphandlade flygtrafiken kommer att se ut. Länge var sträckan Lycksele-Stockholm med i upphandlingen men under hösten lämnade NextJet in en kommersiell anmälan. Det innebär att flyglinjen Lycksele-Stockholm från och med hösten 2015 kommer att trafikeras utan ersättning från Trafikverket. Flyglinjen Hemavan-Vilhelmina-Stockholm är upphandlad och kommer att stöttas av Trafikverket för att flygtrafiken ska fortsätta. Lycksele kommun är en inpendlingskommun och är beroende av en väl fungerande infrastruktur. Kommunen är också beroende av att vara en turistkommun och utan flyget kommer vi inte att vara lika attraktiva.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Anna

    Jag förstår inte, en moderat som vill att staten ska understödja verksamhet som marknaden kan ta hand om? Är det lönsamt med flyg den aktuella sträckan så kommer det gå ihop sig.

    Sen kan man diskutera huruvida flyg bör subventioneras alls, det är knappast någon miljövänlig verksamhet.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Varför lägga ideologi i området? Vi har olika utmaningar och förutsättningar beroende på var vi bor i Sverige. Nya Moderaterna har en politik i likhet med nästan alla andra partier som ska gälla för hela landet, det innebär olika lösningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.