8 mars, en dag för alla kvinnor!

Internationella kvinnodagen den 8 mars är en dag som instiftades 1910 av den socialistiska världsorganisationen Andra internationalen. 1978 blev Internationella kvinnodagen inskriven på FN:s lista över högtidsdagar och blev då en opolitisk högtidsdag. Hur vi uppmärksammar denna dag varierar mycket mellan olika länder. Vår tidigare Alliansregering instiftade en rad reformer för att skapa ett mer jämställt samhälle och det är för mig lite underligt att vi har en feministisk samarbetsregering som vill ta bort eller försämra dessa reformer. Det handlar om Lagen om Valfrihet (LOV) som öppnat upp en ny arbetsmarknad både för medarbetare och för små företag där vi återfinner en majoritet av kvinnor. Det handlar om RUT reformen som i sig möjliggjort drygt 11 000 nya företag inom hushållsnära tjänster där vi också ser en majoritet av kvinnor. Miljöpartiet arbetar för 6 timmars arbetsdag något som i förlängningen inte kommer att gynna jämställdheten i vårt samhälle. Det återstår mycket att arbeta för och vi kan därför inte försämra vår utveckling.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

  1. lf

    Menar du att alla kvinnor som jobbar och sliter inom den offentliga vården och omsorgen är sämre än de som jobbar inom bolag.
    Jag anser att du skall be alla(flest) kvinnor inom den offentliga sektorn om ursäkt.
    För vad du säger underförstått är att de som jobbar inom offentliga jobb är sämre.
    Du borde de om ursäkt.
    Kom inte och snacka om valfrihet.Vården gäller bara om att vårda våra äldre på bästa sätt.
    Vinst kan aldrig ge bättre vård.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Trist att du tolkar och läser in något som jag aldrig påstått och heller aldrig kommer att göra. Kvalitet handlar inte om driftsform eller huvudman. Valfrihet däremot är något helt annat som handlar om att ge människor en möjlighet att själva bestämma. Av vilken anledning ställs det högre krav på alternativa utförare när man inte den kommunala och offentliga sektorn inte har kvalitetskrav från huvudman att uppfylla?

  2. Feminist

    Du arbetar alltså aktivt för att kvinnor i princip bli arbetande Slavar?!

    Istället för att låta kvinnor vara kvinnor som är både fysiologiskt och mentalt olika männen så skall du Tvinga kvinnorna inte vara sig själva!

    Jag hyllar idag kvinnorna för att de är olika männen och hyllar de kvinnor som vill förbli kvinnor!

    Slutsats: Du med ditt agenda att ta död på det som är kvinnligt, Förtjänar ingen hyllning över huvud taget!

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Tråkig tolkning av mitt inlägg. Jag tycker det är trist när man från vänsterhåll anser att typiskt manliga jobb är bättre än typiskt kvinnliga. Av vilken anledning är det OK att göra ROT avdrag för att bygga ett äldreboende men det är inte OK att driva ett äldreboende eller att erbjuda hushållsnära tjänster till de som bor på ett äldreboende. Med en sådan agenda kommer det definitivt att dröja innan vi har någon form av jämställdhet i vårt land.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.