Det är aldrig försent att ge upp kampen om Skatteverket i Lycksele!

I ett pressmeddelande från Skatteverket kommer beskedet att de kommer att stänga kontoret i Lycksele och flytta den verksamhet som bedrivs här till annan ort. Hur organisationen kommer att se ut är inte klart i nuläget. Alla medarbetare som arbetar på kontoret i Lycksele kommer att erbjudas att flytta med till kontoret i Umeå. Däremot finns inga tydliga planer på att de exklusiva arbetsuppgifter man arbetat med på Skatteverket i Lycksele kommer att flyttas till Umeå. Detta är ett väldigt olyckligt beslut av Skatteverket och jag beklagar djupt att ett statligt verk inte tar ett större regionalpolitiskt ansvar. Det är aldrig för sent att ge upp kampen och nu fortsätter en påverkans verksamhet för att få både politiken och Skatteverket att ta ett större regionalpolitiskt ansvar för att vi ska kunna se statliga arbetstillfällen med spetskompetens i hela landet inte bara i storstadsregionerna.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

 1. Ulf Parde

  Det är ju samma sak med Lantmäteriet. Skogsstyrelsen lär visst ha ett regleringsbrev (när det nu kom och vems förtjänst det är?) som hindrar nedläggning av lokalkontor. Ansvarig minister Damberg (S) vägrar dock att skriva ett sådant för Skatteverket. Fegt! Alliansregeringen var dock inget bättre. Jag kan heller inte erinra mig att du gjorde något särskilt som riksdagsledamot för att värna glesbygden. Vad har du gjort för att till exempel bevara kontanthanteringen? Sant är dock att den här regeringen ytterligare förvärrar genom höjning av olika skatter.

 2. bert

  Elisabeth kan inte Du å Maria i Vilhelmina starta det stora NORRLANDSUPPRORET ni syns varje dag i detta media med era bra åsikter om storebrors envåldshärskeri i Fjollträske kör hårt brudar !

 3. Peter Åberg

  Till Nisse

  I frågor som denna är det viktigare att samarbeta och dra åt samma håll än att bedriva nedlåtande personretorik på en låg nivå. Här handlar det att skilja på sak och person.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.