Frihandel eller inte, vem får sista ordet!

Hur ställer sig Stefan Löfven till Sveriges fortsatta handelsförbindelser? Det är en fråga som kräver ett svar. Statsminister Stefan Löfven är just nu på besök i USA och den senaste tiden med brutna vallöften väcker frågor om även löftet om öppenhet till frihandel kommer att överges. Den rödgröna samarbetsregeringen är splittrad i frågan om frihandelsavtalet mellan EU och USA. Öppenhet mot omvärlden och goda handelsförbindelser är något som gynnat ett exportberoende land som Sverige väl. Kommer Stefan Löfven att stå upp för sin tidigare positiva hållning till frihandel eller kommer eller kommer han återigen att låta (MP) och (V) besluta i frågan.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

11 kommentarer

 1. Oberoende politisk Bedömare

  Med tanke på innehållet i förslaget till TTIP-avtalet så undrar jag varför Du anser det vara viktigt att privata företag får stämma stater enligt texten i avtalet?

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Jag tycker det är viktigt med frihandel mellan EU och USA. Just nu pågår förhandlingar mellan berörda stater och beslutet är inte fattat ännu vilket innebär att justeringar kan göras

   • Oberoende Politisk Bedömare

    Betyder det att du är emot avtalsdelen som ger företag rätt att stämma stater?

    Det skulle ju i så fall vara ett rätt stort steg från det Moderaterna tidigare talat om.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

     Jag tror på frihandel. Som jag skrev tidigare så finns det delar som inte är accepterade och godkända från alla berörda. Vi har inte sett det slutgiltiga förslaget ännu.

     • Oberoende Politisk Bedömare

      Betyder det att du är emot avtalsdelen som ger företag rätt att stämma stater?

     • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Jag ger dig samma svar igen på samma fråga! Jag tror på frihandel. Som jag skrev tidigare så finns det delar som inte är accepterade och godkända från alla berörda. Vi har inte sett det slutgiltiga förslaget ännu

 2. Oberoende Politisk Bedömare

  Nog vet jag tat det slutgiltiga förslaget inte är på plats än. Dock är det inte det min fråga handlar om, min fråga handlar enbart om hur du ställer dig till skrivelsen om att privata företag skall tillåtas stämma stater. Det är faktiskt inte alls svårt för dig att svara på om du är för eller emot det.

  Eftersom du inte har svarat på det så ställer jag frågan igen, nu för fjärde gången.

  Är du för eller emot att privata stater ska tillåtas stämma stater?

  • Lars Gidlöf

   Hej

   Man undrar varför hon inte kan svara på din fråga rakt ut, om hon är för eller emot. Men en politiker skall man inte förvänta sig ett rakt svar ifrån, de är de alldeles för fega, för okunniga och för högfärdiga för.

   • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

    Jag har tydligt sagt att jag är positiv till frihandel men det är svårt att kommentera ett förslag som inte är färdigt än. Jag uppskattar kommentarer i sakfrågor men tycker inte att dina spydiga kommentarer hör hemma i debatten.

    • Lars Gidlöf

     Hej

     Spydiga kommentarer får du nog leva med eftersom du vägrar som förtroendevald svara på frågor.

     Jag förstår att det är svårt svara då avtalet inte är färdigt, men det är ju inte det han frågar. Han frågar ju om rätten för multinationella företag att stämma stater.

     Det kan du ju svara på.

     • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Av vilken anledning ska jag som förtroendevald politiker acceptera spydigheter. Jag tycker inte att någon ska behöva acceptera spydiga kommentarer som inte har med sakfrågan att göra. När det gäller frihandelsavtalet så har jag svarat ett antal gånger att avtalet ska godkännas av alla inblandade stater innan det är gällande. Att kommentera detta innan förhandling är svårt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.