Så nära målet!

Polio är en sjukdom som vi i Sverige har vaccinerats för sedan 1957. Det är ett smittsamt virus som kan få allvarliga konsekvenser. Eftersom polio är så smittsamt så smittas i princip alla i områden där sanitära förhållanden är dåliga. I takt med att möjligheterna till vaccinering blir allt större så minskas antalet rapporterade fall varje år. 2007 rapporterades nästan 900 nya fall av aggressiv polio och denna siffra är nu nere i noll rapporterade fall. Däremot förekommer en mildare form av polio på ett fåtal ställen i världen. Pakistan, Afghanistan, Nigeria och Somalia är några av de länder där polio fortfarande förekommer och därför är det av stor betydelse att vaccineringen fortsätter tills vi helt utrotat sjukdomen. Rotary International har ett stort projekt tillsammans med en rad andra organisationer och de samlar in medel för att finansiera denna avslutande vaccinationskampanj för att utrota polio. Den största utmaningen i de drabbade länderna är att det finns militära grupperingar som inte accepterar vaccinering och det gör arbetet betydligt svårare.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

  1. nisse

    Ja vad vare han sa svenska folket måste öppna sina hjärtan så vi får mera smitta till Sverige

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.