Intressant överenskommelse !

Förra veckan presenterades överenskommelsen om Sveriges försvarspolitiska inriktning. Det är en inriktning som fått bred politisk förankring och som inte innefattar Västerpartiet. Sveriges försvar har under Alliansen fått ökad anslag från den låga nivå som den tidigare Socialdemokratiska regeringen har lagt sig på. Den nya överenskommelsen innebär en långsiktig stärkt försvarsförmåga i ett osäkert omvärldsläge. De dryga 10 miljarder kronor som resursökningen innebär kommer att minskas med drygt två miljarder på grund av att arbetsgivaravgiften för unga kommer att höjas. Det hade varit önskvärt om försvaret fått alla resurser till en ökad verksamhet, övningar och materiel. Det är ett första steg till att bygga upp en försvarsmakt i Sverige . I överenskommelsen finns även med en utredare som ska se över vilka konsekvenserna ett svenskt NATO medlemsskap kommer att få. En intressant överenskommelse.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Bergis

    Löjligt att ödsla 10 miljarder på Putins skrämselpropaganda. Kunde inte en del av pengarna ha gått till att behålla lokaltrafiken i lycksele istället? Du slåss mot hjärnspöken.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Hjärnspöken eller inte så är det svårt att blunda inför den verklighet vi ser

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.