Ibland går förändring sakta!

Vi säger ofta att vi lever i ett jämställt samhälle och till stor del gör vi det och det har hänt mycket i rätt riktning. Jag läste en ny undersökning som redovisade vårdkostnader uppdelade på män och kvinnor. Jag kan konstatera att här har vi mycket att göra för att uppnå en jämställd sjukvård. Det är fortfarande stora skillnader mellan män och kvinnor när det gäller vårdkostander. Vid en hjärtinfarkt så vårdas män på en hjärtintensivavdelning medan kvinnor ofta ligger på medicinavdelning. Det ärr också stor skillnad när det gäller medicinering. Män får dyrare och bättre läkemedel. Detta är inte någon nyhet och det tar tid att förändra strukturer, arbetssätt och farmförallt sätt att tänka. Jag tycker oavsett detta att det är lite intressant att läsa att det fortfarande år 2015 ser ut på detta sätt. Ibland går förändring sakta.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Carl-Axel Otterhall

    Hej Elisabeth. Det här kallar jag riktig feminism. Det är precis sådant här som måste lyftas upp för jämställdhetens skull! Jag kände inte till detta (fick det verifierat från sjukvårdshåll ikväll) och detta är ju fasansfullt! Varför lyfts inte sådant här upp till allas kännedom. Där har ni politiker något att jobba med. Att få visa brösten på badhuset i Umeå blir ju som väldigt barnsligt/fånigt i förhållande till sådan här information. Tycker jag skall man väl tillägga:) Bra skrivet!

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Det finns flera områden där vår jämställdhet inte hunnit ikapp och där det av outgrundliga anledningar tar tid att rätta till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.