Hur långt ska denna överstatlighet få gå?

En enormt viktig feministisk seger är en av kommentarerna till det beslut som (S) kongressen fattat i helgen. Från årsskiftet inför den rödgröna regeringen en tredje pappamånad i föräldraförsäkringen, nu vill (S) gå ännu längre och på sikt införa delad föräldraförsäkring. Hur långt ska denna överstatliga få fortsätta? Hur långt ska den rödgröna regeringen få driva sin verklighetsfrämmande politik? Den politik som (S) driver är en tillbakagång i tiden då staten var svaret på alla frågor. När staten skulle bestämma över alla och inga egna viljeinriktningar var önskvärda. Upplysningsvis kan jag berätta för Stefan Löfven och hans partikamater att år 2015 så vill de flesta själva bestämma om våra barns omsorg, inte bli styrd av överstatliga beslut och regleringar.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

6 kommentarer

  1. leif

    I 8 år bevisade ni att motsatsen absolut inte var rätt väg att gå. Så varför inte testa det andra, som fungerade i väldigt lång tid för betydligt fler människor än era år vid makten gjorde

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Så du vill påstå att den socialdemokratiska politiken fungerade? Intressant reflektion. (S) har aldrig haft så lågt väljarstöd som de haft de senaste 10 åren och det tolkar jag bara på ett sätt, att människor vill välja själva och inte låta staten bestämma

      • Mange

        Elisabeth.
        Du med HELA alliansen vet att dom fortfarande styr med er budget, och på så sätt är det så lätt för er att sitta o klanka ner på regeringen.. att dom inte gör något.

        När ska ni politiker börja agera som politiker ?? just nu så är det en ända stor sandlådelek (min pappa är starkare än din osv)

        Vi börjar o tittar på framtiden, SD ökar nästan dagligen och kommer snart ha över 20% och det skrämmer mig mer än att ni ska få makten tillbaka.
        Jag tycker att ni ska sluta försöka smutskasta varandra och försöka göra det som är bäst för Sverige… om vi ska få bort SD så måste NI som i S . M . C . Fp . Kd . V och miljömupparna börja prata.. hitta varandra. Politiker är valda av folket för att styra landet inte hålla på med det ni gör nu.

        Sen va är det för fel med en tredje pappa månad ? eller 50-50 ? själv tycker jag att de ska vara upp till föräldrarna till barnet.

        • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

          Om vi börjar från slutet av din kommentar så är jag enig med dig om att det är föräldrarana till barnet som själva ska bestämma hur de vill dela upp föräldraledigheten. Det jag är kritisk mot är de förslag som regeringen kommer med, alla de vallöften som sviks ett efter ett, hur dåligt hanterat många frågor är från regeringens sida. Det är skrämmande att SD växer och det visar på missnöjdhet och kanske även en otydlighet från övriga etablerade partier. Det finns stora förbättringspotentialer.

  2. Gandalfdenvite

    Vadå ”överstatlighet”? Alla andra försäkringar och ersättningar är ju personliga, så det är ju självklart att även föräldraförsäkringen ska vara personlig!

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Vi är eniga om att föräldraförsäkringen ska vara personlig, upp till varje familj att själva bestämma. Därför vänder jag mig emot att den rödgröna regeringen vill styra detta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.