Svar på Dubbelrätt i Lycksele.

Jag har inte för avsikt att förlänga debatten med Ingvar Näslund, chefredaktör på VK men jag tycker det är klädsamt om debatten får avslutas med konkreta fakta.
Socialnämnden i Lycksele skickade ut ett pressmeddelande när nämnds protokollet var justerat. I det informerade vi om våra förslag, där ingick även Smedsberget. Vi bjöd samtidigt in till presskonferens. Våra tjänstemän har skickat ut brev till alla berörda på våra boenden med information och vi har bjudit in till tre öppna dialog möten den kommande veckan. Jag håller med om att tiden fram till beslut ska tas i kommunfullmäktige är kort och det är inget jag försvarar. Däremot så misstar sig Ingvar Näslund när han påstår att en enig nämnd innebär en spikrak väg mot att klubba beslutet i fullmäktige. Det är inte alla nämndsledamöter som också sitter i kommunfullmäktige och det innebär att nya frågeställningar och debatter kommer att komma upp den 22 juni.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Riggo

    Hej Elisabeth!

    Som vanlig arbetare så skulle jag vilja ha en redovisning av siffrorna från socialen. Varför är det så stort underskott? Varför finns det inga siffror som vi vanliga människor får ta del av.

    För något år sedan så hade SD en propaganda film där x antal pensionärer försöker dra i ett snöre medans de misslyckades för att ett antal personer i burka han dra i snöret först. Min fråga till dig är om det är propaganda eller rent av fakta?

    Vi lägger ner verksamhet av äldrevård. De äldre har det sämre än någonsin. Samtidigt observerar jag barn och vuxna invandrare som har kommit till Sverige bara för något år sedan. Barnen har fina nya cyklar och fina märkeskläder. De vuxna har körkort. En del har fina bilar. Jag vet detta eftersom jag känner personligen en del av de nyinkomna.

    Jag får inte det att gå ihop logiskt….hur kan man betala skatt i hela sitt liv för att lida i livets slutskede. Medans andra lever i överflöd som nyss kommit hit. Hur går detta ihop? Hur är detta rättvist?

    Jag har inte röstat på SD ännu. Men snart börjar det vara dags. Det finns inget som är rättvist i det samhälle som vi lever i nu.

    Kan du leverera siffror som Lycksele betalar ut i asyl kostnader? Om du inte kan det….varför?

    Jag vill passa på att poängtera att jag inte är SD:are på något sätt. Faktum är att jag senaste valen har varit Sosse. Men jag pallar inte längre för hur de har gett utrymme för miljöpartier. Jag röstade blankt förra valet.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Jag håller inte med dig om att våra äldre har det allt sämre. Varför underskottet är stort inom den sociala sektorn i Lycksele har ett antal orsaker. En majoritet av de åtagande vi har är lagstyrda, det innebär att vi inte får neka vissa insatser och stöd. Det innebär också att det är svårt att exempelvis budgetera för hur många ungdomar som mår dåligt och måste placeras eller andra kostnader som försörjningsstöd eller personlig assistans. Det är också svårt att planera för sjukdom som innebär stora kostnader för kommunen i form av hjälpmedel, vård och annat stöd. Tro inte att jag skyller ifrån mig men det är en komplex verksamhet. Vad som är utmaningen just nu är att siffrorna har sett ut så här ett bra tag och viljan att tänka nytt har varit liten. Nu måste vi våga, vi har inte råd med ideologi eller att ha heliga kor i verksamheterna. Allt måste ifrågasättas och utvecklas för att anpassas till framtidens socialtjänst . När det gäller siffror så finns dessa i protokoll från nämnder. Siffror på kostnad för asyl finns hos våra ekonomer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.