Ministermöte om rökning!

Tobaksrökning är ett stort folkhälsoproblem även om rökning har minskat i Sverige så ser det inte ut på samma sätt runt om i världen. På ett ministermöte i Paris diskuterade företrädare för ett tiotal regeringar om hur man skulle komma tillrätta med rökning och dess hälsoproblem och alla länder var överens om sträva efter ett tobaksfritt samhälle. En fråga som särskilt diskuterades var neutrala tobakspaket (plain packaging) då flera av de närvarande länderna har beslutat att införa neutrala tobakspaket eller övervägde att göra så. Mot bakgrund av den pågående tobaksutredningen i Sverige fanns intresse från svensk sida att lära av erfarenheterna så här långt.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.