Samarbete istället för sammanslagning!

Jag läser ett debattinlägg i dagens VK där debattören skriver om småkommunernas utmaningar. Det finns enligt forskningen en gräns för hur små kommuner kan vara för att kunna överleva. Gränsen ligger på 8000 innevånare och om man ska gå efter det så har många av våra kommuner i Västerbotten tuffa utmaningar. Det går inte att generalisera och det finns bevis på det i vårt län, där mindre kommuner visar på god ekonomisk hushållning. Jag är skeptisk till det förslag som civilminister Shekarabi lagt fram om att tillsätta en utredning som ska se över kommunsammanslagning. Om vi istället såg samarbete som ett ledord skulle vi komma betydligt längre och jag tror att vi blir vinnare i längden på samarbete istället för sammanslagning.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

 1. Lars Gidlöf

  Hej

  Nog måste kommunerna slås ihop, vad kostar inte alla dessa politiker som oft fattar beslut som kostar ännu mer.

  Eller är det viktigare för en kommun att betal politiker en massa arvoden medans man t ex hyr in tjänster för t ex VA systemen från andra kommuner?

  Läs Grönings krönika i Expressen om politikernas bristande kunskaper.

  Se bara Nuon,Bilprovning mm

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Jag tycker att du ska ta reda på var nivån på arvodering av politiker ligger på innan du är kritisk. Jag tror fortfarande att samarbete är mer effektivt för alla parter snarare än sammanslagning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.