Kortsiktig reform!

Den 1 augusti var det officiella startskottet för den rödgröna regeringens reform för traineejobb och utbildningskontrakt inom sjukvården, skolan och fritidshem. Traineejobben är en subventionerad anställning för arbetslösa ungdomar i åldern 20-24 år och det ger arbetsgivaren en nedsättning av lönekostnaden på 50% i max 12 månader. Inom välfärdssektorn får arbetsgivaren 85% av lönekostanden subventionerad. Denna reform har testats av ett antal kommuner i landet och utfallet är väldigt olika. Jag tror att det är viktigt att jobb skapas inom alla sektorer och att alla arbetsgivare ges möjligheter att anställa unga. Denna reform ger kortsiktig sysselsättning och gynnar inte alla delar av arbetsmarkanden.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.