Varför ska staten bestämma ?

I onsdags röstade de rödagröna riksdagsledamöterna igenom ett regeringsförslag som är rent kontraproduktivt. Regeringen inför nu en tredje pappamånad. Är det verkligen staten som ska bestämma hur familjer ska få ihop sitt livspussel. Alla familjer har olika förutsättningar och måste därför själva kunna bestämma vem som ska vara hemma med barn. Motiveringen är att det är ett ojämställt uttag av föräldraledighet från papporna. Denna nya lag kommer inte att öka jämställdheten utan bara öka statens styrning av befolkningen .

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

 1. Mange

  Nej detta är rent av historiskt dåligt !!

  Som du skriver så måste man alltid titta till varje familjs förutsättningar, tex pappan kan vara den ända som arbetar i familjen och har då inte råd att vara hemma.. detta skiter dom i. Det finns mammor som vill vara hemma med sitt barn och pappan är helt med på det.

  Asså jag skulle kunna skriva hur många olika orsaker som helt för att bevisa hur otroligt dåligt detta beslut är. VART är demokratin i detta land ? är det helt bortblåst ?

  Jag skulle vilja att allt som heter blockpolitik försvann och att alla partier började prata med varandra i stället för att hela tiden jaga popularitetspoäng. Jag skulle vilja se mer parti överskridande arbeten och inte block.
  Skulle jag satsa på politiken så skulle det inte vara för lönen eller att bli ”känd” jag skulle göra det för att hjälpa mitt land och dom som faktiskt bor i det, och det är den inställningen jag skulle vilja se mellan alla partier.. det ska inte vara vem som sänker eller höjer skatterna mest utan de ska vara lite ge o ta och titta om det funkar annars ta bort politik. Det går inte hela tiden säga att de är hans fel.. alla politiker har ett ansvar mot folket och det måste dom börja hålla !!

 2. Mikael Pallin

  Nej, Elisabeth du har helt rätt. Det är helt och hållet upp till föräldrarna vem som stannar hemma med barnen. Men ska man ta del av föräldrapengen så får man förhålla sig till de regler som riksdagen sätter upp, på samma sätt som när ”din” regering förändrade sjuk-/arbetslöshetsförsäkringen. Kontraproduktivt eller ej kan alltid diskuteras beroende på vilka perspektiv man har.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.