Bra med ett grundskydd!

I dag är det den internationella barndagen. Dagen hör ihop med FN:s konvention om barns rättigheter som inrättades 1989. Ett område som inneburit stor förändring för barns uppväxt är tillgång på vacciner. Antalet barn som varje kvinna föder har minskat framförallt i de fattigaste länderna eftersom fler barn överlever mycket på grund av vaccin men även tillgång till rent vatten. Det kommer i perioder olika nya rön om du ska vaccinera dig eller inte. Det finns forskning som styrker olika teorier men de flesta talar positivt för att vi ska ha en grundvaccination. Jag läste en rapport från Socialstyrelsen som visar att över 98% av barnen födda 2012 hade fått minst tre vaccindoser mot de vanligaste sjukdomar vi vaccinerar mot. Endast något färre har fått vaccin mot våra vanligaste barnsjukdomar och sammantaget har våra yngsta barn ett väldigt gott vaccinationsskydd. Det är positiva resultat som redovisas och det är bra att vi har ett grundskydd.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.