Våld i nära relationer !

Idag den 25 november är det FN:s Internationella dag för avskaffande av våld mot kvinnor. En dag då det oacceptabla våldet mot kvinnor är extra uppmärksammat. Våld i nära relationer omfattar både fysiskt, psykiskt och sexuellt våld, eller hot om våld. Eftersom våldet till största delen sker inom hemmets lyckta dörrar är det svårt att upptäcka, och i flera av dessa fall finns barn med i bilden. Förra året anmäldes över 28 000 fall av misshandel av kvinnor, varav 18 000 fall skedde i nära relationer. Det finns inga exakta uppgifter om hur många barn i Sverige som ser sin mamma bli slagen, men uppskattningsvis är det 100 000 – 200 000 barn som lever i en sådan skadlig miljö och riskerar med det att fara mycket illa.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.