Enighet, men inte i allt!

I går sammanträdde Kommunstyrelsen i Lycksele. Det var ett sammanträde där den politiska enigheten var stor och det är i min värld ett bevis på att ärendena är väl förberedda och att de föregåtts av diskussioner innan för att hitta det bästa beslutsunderlaget. En fråga som dock inte nådde enighet var en motion som handlade om att kommunen skulle inrätta ett antal laddstolpar för el och hybridbilar. Dessa laddstolpar finansieras av de son brukar elström och är en enkel åtgärd för att satsa på mer miljövänliga bilar. Varför den styrande majoriteten inte tyckte det var en bra idé kommer debatten i nästa Komunfullmäktige att visa. Fortsättning följer

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Mikael Pallin

    Det skulle eventuellt kunna bero på att kommunen inte driver bensinstationer heller. Är det för att Gatu/park ska få ett större tjänsteutbud ni vill ha detta? Inte nog med att Gatu/park har traktorer, lastbilar och väghyvel som ni av tradition varit motståndare till, nu vill ni ge dom laddstolpar också?

    Förklara för en som ironiskt nog inte förstod detta 🙂

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      I min värld handlar det om att som kommun arbeta klimatsmart och då kan detta vara ett steg. Eftersom brukaren betalar kostnaden för förbrukning borde det vara en inkomst. Givetvis kan vi erbjuda andra aktörer att sätta upp laddstolpar, jag som tror på alternativ .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.