Samma sak igen!

Media rapporterar att Regeringen inte får igenom sitt förslag om id-kontroller och stängning av Öresundsbron hos Lagrådet. För slarvigt skrivet säger Lagrådet och underkänner förslaget. Men regeringen har inte ändrat sig om hur allvarlig flyktingsituationen är. Är inte detta symptomatiskt för den rödgröna regeringen, förhastade förslag som inte är genomtänkta och som man får tillbaka som ogenomförbart. Det har varit en rad förslag som regeringen fått backa på och det tycker jag talar sitt tydliga språk att den rödgröna regeringen inte kan ta ansvar för Sverige.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

12 kommentarer

 1. Dragan

  Något säger mig att flyktingsituationen i Sverige hade inte varit bättre om Moderaterna suttit i makten. Var det inte din förre ledare som sa ”Öppna era hjärtan”?

  Jag har ingen tilltro att vi kommer att fixa detta ekonomiskt. Jag tror att ”svetsaren” har tagit sig ”vatten över huvudet”. Läste en artikel för någon dag sedan i Folkbladet att ca 50% av alla som kommer till Sverige just nu saknar gymnasieutbildning. Hur ska man få ut dessa i jobb? Ska alla bli pizzabagare? Många av de som kommer hit kommer att hinna gå i pension och leva på garanti pension innan de ens har hunnit jobbar en enda dag.

  Vi har idag en enorm arbetslöshet redan. Nu kommer den öka MYCKET kraftigt. Jag har ingen aning hur Sverige kommer klara denna situation. Jag funderar allvarligt på att flytta till Norge/Finland och söka jobb där. Jag tror Sveriges välfärd är på väg utför. Det kommer att bli åtskruvningar på flera social skydsnät.

  Jag hoppas att när Sverige ska betala den årliga EU avgiften så sätter ni politiker i foten och vägra betala. Sverige och Tyskland har tagit allt ansvar under flyktingkrisen. Så pass mycket att vi riskerar den egna befolkningens framtid. Oansvarigt!

  Men jag är inte så säker på att det hade varit någon skillnad med er i regeringen. Alla politiker är så rädda för att prata om flyktingar. Man är livrädd för att ha åsikter, livrädd för att ta ställning. Allt för att inte bli placerad som rasist. Vilket är ett ord som kastat fram hursomhelst idag.

 2. lf

  Jag tycker du skall hejda dig något.I den svåra situation som Sverige befinner sig så måste vissa åtgärder vidtagas.
  Men det är lätt att sitta i Lycksele och klandra.
  Men nu har du ju chansen att komma med förslag hur Sverige skall lösa det enorma problem som flyktningsströmmen medför.
  Ditt svar blir intressant.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Vi kan vara ense om att det måste till kraftfulla förslag för att vi ska klara av den stora flyktingkris som just nu sker över hela Europa. Det är i ett sådant läge som det krävs att de förslag som läggs fram är förankrade och förenliga med svenska lagstiftning. Det är inte första gången som den rödgröna regeringen lagt förslag som strider mot vår lagstiftning och som måste dras tillbaka.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Om du läser vad jag skrivit så är min kritik mot alla förhastade förslag som läggs fram och som strider mot svensk lagstiftning!

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

     Jag upprepar mitt tidigare svar. ”Om du läser vad jag skrivit så är min kritik mot alla förhastade förslag som läggs fram och som strider mot svensk lagstiftning!” Det är den stora oansvarigheten jag kritiserar!

 3. lf

  Det är märkligt bland toppolitiker då de skall undvika att svara på direkta frågor från allmänheten.
  Vad svarar de då,jo att man inte har begripigt.’
  Detta är en en ,mycket farlig väg att gå.Medborgare begriper inte.
  Så lätt kan man avfärda vanliga medborgare.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Jag har förklarat två gånger för dig, nu kommer det för tredje gången! Den kritik jag har är mot alla förhastade förslag som inte är förenliga med svensk lagstiftning. En regering som tar ansvar vet också vilken lagstiftning som gäller!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.