Klimatmål i sikte!

Världen håller andan, kommer vi äntligen att komma överens om ett gemensamt klimatavtal där alla länder har samma mål att minska utsläppen och förbättra vår miljö. Ja det återstår att se men det är unikt att det nu finns en enighet att målet på mindre än två graders temperaturhöjning och helst max 1,5 grader är överenskommet. Det finns också beskrivet I avtalet hur processen för att uppnå målet ska ske och även hur uppföljning ska ska. Nästa år börjar den långdragna processen där alla länder ska skriva under avtalet. Förutsatt att minst 55% av alla länder gör det så kommer avtalet att träda ikraft. Det oprimala är givetvis om alla länder skriver under avtalet för att vi ska kunna se en större enighet.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.