Vi måste tro på en framtid!

I dag är det årets sista kommunfullmäktige i Lycksele. Det har varit ett år med stora omorganisationer och med stort fokus på den dåliga ekonomin i kommunen. Det har varit många frågor som politiken varit eniga kring och det visar på ett bra förarbete i de olika nämnderna. En fråga som ska upp till beslut på dagens fullmäktige är frågan om att anta detaljplanen för kvarteret köpmannen. Denna fråga har verkligen varit en långbänk i kommunen och ända sedan det s.k Jugendhuset revs för drygt 20 år sedan har planer kommit och gått. Resultatet är tydligt, vi är fortfarande kvar där vi började. Jag och mina politiska kollegor har fått många frågor om vad som händer och det visar på att intresset är stort. Frågan om kvarteret Köpmannen har blivit en fråga om Lycksele ska fortsätta att utvecklas eller om vi ska stå och se på hur kommunen avvecklas. Jag tycker det är betydelsefullt att vi säger ja till den liggande detaljplanen och på så vis ger möjlighet att börja utveckla hela kvarteret, bygga fler lägenheter, bygga affärslokaler och kontorslokaler. Vi måste tro på att Lycksele har en framtid.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.