Välgörenhet är inte viktigt!

Den rödgröna regeringen har tagit beslut om att ta bort möjligheterna till skattereduktion för gåvor till välgörenhetsorganisationer. Reglerna om skattereduktion för gåvor till välgörenhet började gälla den 1 januari 2012 och tillämpas första gången vid taxeringen 2013. I samband med detta tog många chansen att öka sina gåvor till välgörenhet och det har gynnat de organisationer som är beroende av gåvor och bidrag för att driva sin verksamhet. Detta beslut slår direkt mot alla välgörenhetsorganisationer, det är en förhållandevis liten besparing för den rödgröna regeringen men ett stort signalvärde. Den rödgröna regeringen tycker inte det är viktigt att vi alla hjälps åt att bidra till välgörenhet.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. rundvikarn

    Den rödgröna regeringen anser kanske att rika människor borde kunna ge till välgörenhet utan att få betalt av staten…..

  2. Leif

    Bedrövligt, när ni tar över makten med SD kommer dessutom vanliga Svenskar behöva välgörenhet för att överleva. Men ni kommer ju säkert ta bort det så det kanske blir bra tillsist.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.