Vi blir friskare!

Forskare på IFAU – Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering, ser att hälsan förbättrats väsentligt, dödligheten bland 65-åringar har minskat från 2 procent år 1991 till 1,3 procent 2009. Gruppen 60–65 år är inte densamma i dag som i mitten av 1990-talet, de har betydligt lägre dödlighet och en bättre självskattad hälsa. Det är intressanta siffror som presenteras och jag tycker inte att det är konstigt att vi ser över ålder när vi går i pension. Den utmaning vi står inför att allt färre ska föda allt fler i vårt land innebär att vi måste vara beredda på att förändra innan det är ett fullbordat faktum. Fredrik Reinfeldts uttalande att öppna upp för möjligheten att arbeta till man är 75 år är ingen utopi men det måste givetvis ske en individuell bedömning. Alla kan inte arbeta långt uppe i åldrarna men det finns de som kan och vill och varför då stänga möjligheterna?

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.