Bättre att stå på insidan och kunna påverka!

Folk och Försvars årliga konferens i Sälen har precis avslutats. Det är en konferens där utspel från olika företrädare samsas om mediautrymme tillsammans med rent försvarstekniska diskussioner och seminarier. Det är fullt förståeligt att Sveriges medlemskap i fred och säkerhetsorganisationen NATO diskuteras. Det är fortfarande en fråga som berör men som inte vunnit full acceptans bland det svenska folket. Jag tror att det råder en okunskap om vad ett svenskt medlemskap i organisationen NATO skulle medföra och att det dessutom finns en missförståelse att Sverige skulle avsäga sig bestämmanderätt och påverkansmöjligheter. Vi lever i en orolig omvärld och det är bra att ha en stor organisation i ryggen när det behövs och att det dessutom finns möjligheter att påverka organisationen från insidan istället för att stå utanför

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Leif

    Rapporter från USA gör gällande att om Ryssarna anfaller t.ex. dom baltiska länderna så skulle ett försvar av dessa länder kosta enorma resurser och liv.

    Med tanke på detta, vad blir Natos verkliga svar om Ryssland anfaller?

    Och med tanke på detta, om Sverige går med, förändras något överhuvudtaget? Medlemmar i Nato men ändå relativt ensamma

  2. lf

    Du säger att det råder en okunskap bland svenska folket om vad ett medlemskap i NATO betyder.
    Men det vet tydligen du.
    Sveriges neutrala politik har gjort att svenska folket inte behövt bli indragen i krig i nutid.Det ska vi vara tacksamma för. Du har ingen aning om hur det var under 2:andra världskriget då finska kvinnor och barn strömmade in till Sverige för att söka skydd i en neutral stat.Jag minns det som barn och då våra dåvarande släktningar öppnade famnen.
    Jag tror att Sveriges bästa roll är att neutralt försöka dämpa motsättningar i vår omvärld.

    Leffe på Skogsbrynet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.