Mer samarbete!

Förra veckan presenterades en rapport som initierats av Civilminister Ardalan Shekarabi(S) Rapporten skulle presentera möjliga åtgärder för att få en levande landsbygd och göra det möjligt för mindre kommuner att kunna ”leverera mindre service” till sina kommunmedborgare. Debatten uppstod omgående om kommunsammanslagningar är ett alternativ. Ett av kommunalråden i en av våra inlandskommuner var tydlig med att han hellre såg kommunsammanslagningar med större kommuner i Stockholmstrakten än de närmaste kommunerna i länet. Jag tror inte att kommunsammanslagningar är lösningen däremot finns ett ökat samarbete mellan våra kommuner som en av de stora möjligheterna för framtiden. Det är tyvärr svårt att se möjligheterna till samarbete eftersom revirtänkande mellan kommunerna i många fall är väldigt stora, det finns givetvis områden där det fungerar bra men det måste till betydligt fler områden för ökat samarbete.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.