Ett intressant förslag!

Ett förslag från den rödgröna regeringen är just nu ute på remissrunda till berörda myndigheter och instanser. Förslaget handlar om att erbjuda alla kvinnor mellan 40-74 år gratis mammografiundersökning. En regelbunden screening sänker dödligheten med 16-25% . Det är dessutom fler kvinnor som går på screening om det är låg avgift och nu när förslaget på avgiftsfria besök så förväntar man sig att antalet kvinnor som deltar i mammografiscreening ska öka. Det är ett intressant förslag som regeringen lägger fram.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Leif

    Heder, allt för sällan ser man sånt här. Tyvärr allt för sällan Våga se bra lösningar trots att färgen på förslaget är fel.

  2. Ralo

    Tror du verkligen att det kommer göra så stor skillnad? I den gruppen tror jag att man antingen redan nått högkostnadsskyddet. Eller är i en så bra ekonomisk situation att kostnaden har mindre betydelse än. Besväret att gå dit och testa sig. Jag tror en informationskampanj om fördelarna skulle få bättre utslag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.