Varför gör man sådana val?

Om jag väljer att utbilda mig till barnmorska så gör jag det eftersom jag vill arbeta som barnmorska. Jag gör det med insikt vad det innebär att arbeta som barnmorska. Jag har svårt att se att jag efter avslutad utbildning och påbörjat arbete kan vägra utföra vissa arbetsuppgifter på grund av religiösa skäl. Jag förutsätter att jag redan innan påbörjad utbildning hade vetskap om vad det kommande arbetet skulle innebära. Den barnmorska i Småland som vägrat utföra aborter har nu hamnat i Arbetsdomstolen eftersom hovrätten inte ville ta upp barnmorskans överklagan av en tingsrättsdom. För mig känns det konstigt att man väljer ett yrke som man sedan inte vill utföra fullt ut.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Leif

    Detta har ingått i KDs linje i flera år. Ändå samarbetar ni. Är ni ignoranta på vad era samarbetspartners föreslår. Kan ju iofs förklara samarbetet med SD i Gävle.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Handlar allt om politik i din värld? Detta är för mig ett personligt ställningstagande byggd på religion.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.