Det borde vara en tankeväckare!

Läkarförbundet uppvaktar Landstingsstyrelsen i Västerbotten. Budskapet är tydligt Västerbotten satsar minst resurser i landet på primärvård och har det största åtagandet. 50% av alla distriksläkartjänster är vakanta och antalet stafettläkare ökar i antal. I detta läge går landstingsstyrelsens ordförande Peter Olofsson (S) ut och tycker att det fungerar väldigt bra i Västerbotten och vi kan fortsätta lägga ut ännu mer verksamhet i primärvården. Den statistik som presenteras i media i veckan visar att de privata hälsocentralerna har bäst omdöme. Det borde vara en tankeväckare för Peter Olofsson men han tycker kanske fortfarande att vem som helst får öppna hälsocentral var som helst!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.