I den bästa av världar!

Den rödgröna regeringen har förtydligat kommunernas ansvar för äldre i särskilda boenden. ”Den enskildes behov ska styra och kommunerna ansvarar för att äldre får den hjälp som behövs. Kommunernas ansvar är att se till att det finns tillgång till personal dygnet runt som utan dröjsmål kan uppmärksamma om en boende behöver stöd och hjälp”. Det är vackra ord som regeringen förtydligar och i den bästa av världar så önskar jag att det alltid såg ut på detta sätt. Ambitionsnivån är hög men rimmar inte alltid med den verklighet vi befinner oss i. Ska en kommun alltid utgå ifrån den enskildes behov så kommer kostnaderna att öka stort inom äldreomsorgen. VI har en utmaning att hantera om vi ska leva upp till dessa förtydliganden.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Leif

    Skön inställning från Moderaterna. Äckligt att inte ha som mål att göra det bästa för våra gamla. Iofs är väl er inställning att man skall jobba tills man dör så.

    Kan ni inte migrera till USA?

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Din otroligt negativa syn är väldigt tråkig. Av vilken anledning ser inte du den verklighet som vi alla lever i utan väljer att tro att världen verkligen är svart eller vit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.