Än slank han dit ……

Det svänger snabbt inom den kommunala politiken i Lycksele. I juni 2015 tar kommunfullmäktige ett beslut om att succesivt lägga ned en byaskola och en skolklass i tätorten per år och på sittande möte för ca två veckor sedan svänger den röda majoriteten helt om och lägger ned alla byaskolor på en gång. Efter massiv kritik så svänger beslutet igen och nu läggs nedläggningsbeslutet på is och inväntar vidare utredning. Trovärdigheten försvinner när det inte finns en stabil politisk viljeinriktning och den svänger från den ena ytterligheten till den andra på några få veckor. Alliansen i Lycksele har varit tydlig med att detta är en kommunövergripande fråga och därför ska den avgöras i kommunfullmäktige, nu kommer vi att landa där vilket är positivt men att den röda majoriteten inte är tydlig är inte bra för kommunen!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

 1. Louise

  Bra skrivit av dig Elisabeth.
  Vi behöver ombyte i denna kommun, hoppas verkligen att alla förstår det. Det som händer med dessa svängningar är inte positivt för kommunen.

 2. Mikael Pallin

  Ni anser alltså att elevernas möjlighet att få kunskap är en kommunövergripande fråga som ska ta hänsyn till, ja vad då?
  Jag menar nog att frågan är demografisk. Att demografin till stor del påverkas av riks och eu-politik gör inte frågan enklare. Blir elevernas kunskaper underordnade andra samhällsfaktorer kan jag inte annat än att tycka synd om de elever som inte får den utbildning dom faktisk har laglig rätt till. Att inte skolinspektionerna haft synpunkter på gruppstorlekar och klassammansättningar är för mig en gåta. Jag kommer med spänning att fökja de direktiv som den fördjupade analysen ska ge svar på och hur dessa kommer att förhålla sig till det skolan faktiskt är till för, eleven. Det kommer i alla fall inte att minska belastningen på den nämnd där du är vice ordförande. Frågan har inga nämnvärda besparingseffekter för utbildningsnämnden. För helheten tror jag personligen att det är en ödesfråga för Soc att fler, helst alla, lämnar skolan med godkända betyg och rustade för framtiden och en egen försörjning. Där är vi inte ens nära vilket du borde påminnas om på varje sammanträde.

  Kvar blir frågorna om pengar som inte finns och kraven på kvalitet kommer att bli ännu svårare att hantera med ännu mindre resurser. Det är lätt att vara emot saker och ting om man tror att det går att skylla på ”majoriteten”. Det värsta är att alla ledamöter är lika ansvariga i en nämndsorganisation så länge man inte reserverat sig. Det sammantagna ekonomiska och kvaltetsmässiga slutresultatet är ni lika ansvariga för i alla fall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.