Helt orimligt!

Det är spännande med statistik. Under 2015 ansökte knappt 163.000 personer om asyl i Sverige vilket var dubbelt så många som under 2014. Då de flesta asylsökande kom under hösten och fortfarande väntar på att få uppehållstillstånd, har de inte hunnit ge avtryck i statistiken över flyktinginvandringen, som endast ökade med fyra procent till 33.500 personer. Det är tydligt att detta även speglar den arbetsbörda som Migrationsverket har eftersom det inte finns någon struktur i hanteringen av ärenden och utbetalning av ersättning. För primärvården som har ett jätte tufft arbete med att möta det stora vårdbehov de asylsökande har är beskedet om att utbetalning av ersättning för utfört arbete kommer att ske tidigast om 6 månader helt orimligt

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Bergis

    Skyll inte på mig. Det var er egen Fredrik Reinfeldt som orsakade det här genom ”öppna era hjärtan” snacket.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Jag tror det vore bra om du såg verkligheten som den ser ut istället för att använda skygglappar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.