Är det rimligt?

Sverige är idag ett av världens mest jämställda länder, något vi brukar vara stolta för och något vi många gånger ser som en självklarhet. Något vi också haft en stor ekonomisk nytta av, att kvinnor arbetar så mycket utanför hemmet som svenska kvinnor gör är en av hörnpelarna för den starka svenska ekonomin. Men hur är det egentligen, går utvecklingen framåt eller går det bakåt i Sverige idag.Är det rimligt i ett land där kvinnor och män självklart kunnat bada i samma badhus på samma tider utan att det lett till problem, att vi nu ska skilja på badtider för de båda könen. Är det inte mera rimligt att den man som har problem med att respektera kvinnor i badhuset och på våra badplatser, helt enkelt väljer att stanna hemma. Är det rimligt att vi ska ha ett samhälle där kvinnor ska uppmanas att inte gå ut själva på kvällarna. Det kan inte vara ett kvinnligt problem med ett oacceptabelt manligt uppträdande. Det är något vi måste vara tydliga med, det är inte kvinnors liv som ska inskränkas utan tvärtom de män som har problem att respektera kvinnor.Vi ska inte ha ett samhälle som går tillbaka i utveckling, tillbaka till skamkultur, där kvinnor skuldbeläggs för handlingar utförda av enskilda män. Vi behöver tvärtom en debatt om hur alla goda krafter verkar för att vi får en fortsatt utveckling, av Sverige som ett av världens mest jämställda länder. Jämställdheten har varit och är en av grundpelarna för att vi idag är en av världens bästa välfärdsstater och där kvinnor och män samarbetar istället för att motarbeta varandra. Bara genom att fortsätta den utvecklingen fortsätter vi att utveckla samhället.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

.

En kommentar

  1. P.O

    Detta är följderna av den massinvandring som vi haft de senaste åren. Det är inte ”Män” som gör detta det är en grupp av män. Det är synd att ALLA män ska behöva stå till svars för vad en viss grupp av män gör. Många som kommer hit ser kvinnor som boskap. De har invanda mönster och vägrar anpassa sig.

    Det finns idag knappt några krav på de nyanlända. De kommer hit, får gratis sjukvård, tandvård och en hel sopsäck fyllda med sedlar (retroaktivt föräldraersättning, etablerinsersättning osv). Det är därför vi ser nyanlända ta körkort, har fina dyra bilar, dyra cycklar och dyra kläder.´Klart det sticker i ögonen på en som jobbat hela livet och betalat skatt så att vi kan ta hit dem men som själv inte har råd att köpa dessa produkter. Allt bara serveras på ett fat framför dem. Utan några egentliga krav.

    De kan leva precis i samma tankesätt som de gjorde i sitt medeltida hemland. Det är ett problem. Men ingen vågar ta upp problemet med badhus och sexuella ofredanden. Därför ingen vill kallas SD sympatisör eller rasist. Då får vi ett samhälle där vi bli utnyttjad till max.

    Personligen så tror jag att Sverige är ett ”kört” land. Jag tror att det kommer bli mycket värre. Speciellt den dag då det sitter ett radikalt islamskt part i riksdagen. Det kommer att ske. Vi lever i en demokrat och de parti som får flest röster väljs in. Vad är det som får dagens politiker att tro att nyanlända inte kommer organisera sig och ta för sig mer och mer. Jag kan svaret på den frågan….Naivitet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.