Underlätta byråkratin!

Kvinno-och tjejjourer runt om i landet har olika förutsättningar beroende på i vilken kommun man verkar. Det är stor skillnad på hur de ekonomiska förutsättningarna ser ut och om de har fast anställd personal eller helt arbetar på ideell bas. Oavsett det har nu regeringen beslutat att förenkla tilldelningen av statsbidrag . Det är Socialstyrelsen som står för fördelningen av avsedda medel och den förenklade ansökningsprocessen innebär att alla jourer får samma belopp . Tanken med förändringen är att det ska bli enklare att bedöma ansökningarna och de behöver inte heller innehålla lika mycket information som tidigare. Med andra ord är det ett underlättande av den byråkratiska ordningen.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.