Det finns förbättringsområden!

Drygt 1400 företagare i länet har satt betyg på företagsklimatet i sin kommun i Svenskt Näringslivs årliga enkät. På 16 olika delfrågor har man bedömt hur det är att vara företagare på orten. På frågan: ”Vilket sammanfattande omdöme vill du ge företagsklimatet i kommunen?” är det fyra av länets kommuner som inte når betyget godkänt. Åsele och Vilhelmina fanns där redan i fjol och nu får de sällskap av Malå och Skellefteå. Sorsele höjer sina betyg för både politikernas som tjänstemännens attityd till företagande, medan Lycksele sänker sina. Sammanfattande omdöme om företagsklimatet I Lycksele är 3 på en skala mellan 1-6. Det finns förbättringsområde

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

  1. Oberoende Politisk Bedömare

    Du har helt rätt, det finns många förbättringsområden för företag, framförallt rensa upp i träsket kring alla regler för småföretagare. Det är ju tyvärr någon nuvarande regering är precis lika dålig på som den förra.

    Så den främsta förbättringspunkten ligger nog framförallt hos politikerna, från ALLA led.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.