Först pratar vi om att det blir dyrare, nu är det tvärtom ?

I dag sammanträder Kommunstyrelsen i Lycksele. Dagordningen är lång och en rad tyngre frågor finns som beslutspunkter. En av de mest omdiskuterade frågorna är skolorganisationen i Lycksele kommun. Den röda majoriteten har under hela processen varit tydlig med att alla byskolor ska läggas ned eftersom vi pratar om kvalitet och tillgång till behöriga lärare på alla skolor. Tydligt har också varit att detta inte handlar om ekonomi. Vi sparar inga pengar på att lägga ned byskolor. Nu har argumenten svängt 180 grader. Ekonomiska underlag presenteras som inte går att förstå eftersom de inte stämmer och nu återfinns en stor besparing på att lägga ned byskolorna. Vad kommer att presenteras härnäst? En helt osannolik hantering och jag har full förståelse att frågan engagerar .

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Olle

    Detta med kompetens kom också upp vad gäller Umeås byaskolor ,men detta visade sig bara vara lögn alla lärare är behöriga. Sen går de ut med att man måste spara ,detta är också lögn .
    De hade en väldigt dyr hyreskostnad för paviljonger ,detta var lögn, hyreskostnaden tillkom på grund av internfakturering.
    Kontentan är nog att det finns en dold agenda inom S ,skolorna ska nog läggas ner av andra orsaker som kommunen mörkar. Landsbygden ska läggas ner till varje pris.Bönderna ska bort, vi har jagats en längre tid av de flesta myndigheter och miljöföreningar. Senaste modet är att odla i städerna ,och föda upp insekter till framtidens föda. Lika bra det eftersom vi bönder inte snart kan överleva på landsbygden

    • Patrik

      Hej Olle och Elisabeth

      Trots all information och gjorda tavlor, från Toblerone via sparkandes av styrelser till giftig botten färg så måste man rösta rött eller grönt för det kan ju bli bättre än de senaste 30 åren, Jag hoppade över handskakningen med kvinnor och Kaplans rasist kompisar för det kan ju bli allt för övertydligt.

      Med vänlig hälsning

      Patrik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.