Fördel med högkonjuntur!

En av fördelarna med att befinna sig i en högkonjunktur är att arbetslösheten sjunker. I slutet på maj var 348.000 arbetslösa, vilket innebar nivån 7,3 procent, en nedgång med 0,2 procentenheter på ett år. Men det är stora skillnader mellan olika grupper. Arbetslösheten bland inrikes födda minskar och är nu nere på 4,2 procent, medan den ökar bland utrikes födda. I maj var arbetslösheten bland utrikes födda 21,2 procent, jämfört med 20,9 procent för ett år sedan. Vi har utmaningar att hantera

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

  1. Joachim

    Är det en fördel då hela ekonomin anses vara dopad och den ökade tillväxten sker genom ökad skuldsättning till låg ränta, vad händer sen då?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.