Namninsamling på gång!

Den rödgröna regeringen har fått ett tillkännagivande av Riksdagen vilket innebär att de inte kan genomföra den planerade regionindelningen utan att ha en folklig förankring. Av den anledningen har Nya Moderaterna och Liberalerna startat upp en opolitisk namninsamling mot ett StorNorrland. Namninsamlingen kommer att få ett neutralt arbetsnamn eftersom det är betydelsefullt att detta görs oberoende av partipolitik för att få så många som möjligt att skriva under. Västerbotten behöver 21 000 namn för att vi ska få till en folkomröstning och liknande namninsamlingar har redan gjorts i våra angränsande län. I detta läge är det viktigt att alla fakta, både för och emot kommer upp i debatten och får ligga till grund för ett beslut.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Basic Rules

    Din allianskollega, hetsporren Smetana vet bättre; det är ”populism av sämsta slag att lyssna till Folket”.
    Glädjande att regionbildningen nu inte genomförs ovanför våra huvuden. Det vore minst sagt rimligt att frågan avgjordes i val 2018. Det är en demokratifråga om något, därför känns demagogin från lilla KD minst sagt patetisk. Nej till stornorrland blir för min del en Kraftig protest mot vissa partiers överkörning av oss väljare. Även centerns Ulla May är ute och cyklar, ”…den(frågan) är ”så svår och komplex”..suck. Slutsatsen för en klok politiker vore då att fråga sina väljare om råd…!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.