Lycksele utvecklas!

Onsdagkvällens dialog på Hotell Lappland med Karina Folkesson, Svenskt Näringsliv, Calle Franklin, Företagarna, Rickard Sundbom och gruppledarna för Alliansen i Lycksele blev intressant Jobb skapas inte av sig själv, det finns ingen ”Quick fix” för att lösa utmaningen. Människor flyttar inte till Lycksele för att det är vacker natur eller att det finns lediga bostäder. Människor flyttar hit för att det finns arbetstillfällen. För att stärka befintliga företag och för att underlätta för nya företag att växa så krävs det samverkan mellan alla olika aktörer. Utbildning är ett nyckelord och även här krävs betydligt mer samverkan mellan skola och näringsliv. Idéer kom upp om att erbjuda företag att bli fadder för en klass för att skapa större insikt och kunskap om vilka olika yrkesroller det finns. Intresset från Lyckseleborna var stort och frågorna många, det är positivt att frågan engagerar eftersom vi alla vill att Lycksele ska fortsätta att utvecklas.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.