Vi måste erbjuda en bred palett med stöd!

Sveriges bästa hemtjänst och Sveriges bästa äldreboende. Vi har under den senaste tiden sett två tv sända serier från Västerbotten som båda tar upp en stor och viktigt fråga nämligen hur vår äldreomsorg ska fungera och utvecklas. Vi blir äldre men även friskare och det kommer att ställas högre krav på vår äldreomsorg. I Lycksele har vi tagit beslut om att omvandla 49 särskilda boendeplatser till trygghetsboende vilket innebär att den enskilde själv får forma om och när hjälp och stöd behövs. Jag tycker det är viktigt att delaktighet erbjuds för att skapa en så bra äldreomsorg som möjligt och att kan erbjuda olika former av boende, stöd och hjälp för att nå det bästa resultatet.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

 1. Bergis

  Räcker pengarna? Ska inte Lycksele ta emot och bekosta omsorgen av flyktingar också? Dom är ju på väg ut till kommunerna nu och kräver bostäder och bidrag. Jag gissar på nedskärningar istället efter arvet från Fredrik Reinfeldt.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   En lite påminnelse, det är Stefan Löfven och den rödgröna regeringen som styr vårt land just nu och det är under deras tid vid makten vi sett den enorma ökningen av asylsökande. Det kan vara bra att hålla isär vem som bär ansvaret

 2. Jan-Erik Vahlström

  Jo, jo- men jag undrar vad som kommer att hända med den privata vårdcentralen i Lycksele om Repalus förslag blir verklighet och det blir stopp för övervinster och bara kvar en hög vinst. Den som lever får se.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Övervinster är en sak men alla verksamheter måste generera vinst för att kunna drivas vidare och utvecklas. Trist attityd när man som du tycker att vinst är något fult men att låta verksamheter ständigt gå med förlust och vi måste skjuta till mer skattepengar är ok. Det är ett betydligt större problem

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.