Fokus på viktiga frågor!

Vi får ta del av intressanta nyheter varje dag rörande den rödgröna regeringens förslag om regionbildning. Det framstår med allt större tydlighet att detta är ett förslag som inte är förberett, förankrat eller trovärdigt. Förslaget skapar fler frågor än svar och beskedet att Jämtland ska undantas från ett StorNorrland var verkligen spiken i kistan. Hur tänker den rödgröna regeringen lösa ett StorNorrland nu? Lägg ned frågan och fokusera på andra frågor som är betydligt viktigare för att hela Sverige ska leva.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

 1. Basic Rules

  Jag såg härom dagen att liberalernas repr i landstinget vill avskaffa region Västerbotten och låta den organisatoriskt införlivas i landstinget. Fullständigt galet, låt sjukvården separeras helt och hållet och enbart jobba med sjukvården, implicit så ska inga bidrag gå till region naturligtvis.
  Så fort det ska skäras ned i dag inom landstinget, så får vården betala, skandal ! Skär ner 100 miljoner i bidrag, sen blir det slut på överkonsumtionen inom regionen. Teater, kultur, turism, näringsliv, Grand och kontor i Sthlm betyder tydligen mer än människoliv. Jag kan lova dig att även här finns ett stort misstroende mot politikers sätt att prioritera och organisera. ”Populismen” växer…
  se först till att lösa detta innan systemet växer, blir storregioner !

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Du gör det väldigt enkelt för dig i din analys. Stefan Löfven och hans rödgröna regering har inte levererat någon politik överhuvudtaget. De köpte (V) röst för sin budget genom att tillsätta Reepalutredningen. Ännu ett stort misstag och ett slöseri med skatteintäkter. Jag ser inte att det är Alliansföreträdares sak att hjälpa fram (V) på något sätt och upplever jag inte att någon gör. Att decemberövenskomelsen föll kan vi kanske vara tacksamma över eftersom det hade lamslagit stora delar av oppositionspolitiekn. Inför valet 2018 hoppas jag att väljarna inser att Sverige behöver en stark Alliansregering och inte missnöjespartier

  • Nils Bertil Stenvall

   Nu var det ju inte min analys. Det var krönikören Thomas Gur, som jag primärt refererade till, med sin artikel där han anser att moderaterna saknar moralisk grund i sin politik.
   Men antag att moderaterna blir varken parti nr 1 eller 2 och i stället blir förbisprunget av SD vid nästa val. Förhandlingsläget med SD blir ju då än sämre och vad händer då?
   Å andra sidan är det naturligtvis ingen drömsits att i dagsläget regera landet, med det läge som bl. a. AKB och M medverkat till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.