Det väcker frågor!

Jonas Sjöstedt och hans Vänsterparti har varit mer än övertydlig i sitt ställningstagande om vinster i välfärden. Det var på grund av (V) som Illmar Reepalu fick uppdraget att utreda hur man skulle införa ett totalt vinstförbud för företag som verkar inom skola, vård och omsorg. Det är med stor förundran jag läser i VK att Sorseles kommunalråd som företräder (V) har startat ett företag som ska ansvara för drift av en skola i kommunen. I ett uttalande från det vänsterpartistiska kommunalrådet säger han att han borde vara negativ till privat drift men ibland kan det vara bra. Hur kan en företrädare för ett parti som så aggressiv driver frågan om ett totalt vinstförbud inom välfärdssektorn själv starta ett företag och driva verksamhet inom vår välfärd? Kommer han att driva företaget ideellt eller gäller inte hans ideologi när det gäller hans eget företag?

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

 1. lf

  Ja du Elisabet du spelar över hela fältet då du jämför Jonas Sjöstedt med en liten företagare i Sorsele som skall bedriva vaktmästeri i en skola.
  Jag har sagt det tidigare att entreprenader inom bygg och annan liknande verksamhet kan bedrivas i många kommuner, men att offentlig verksamhet i offentlig regi kan bedrivas i andra kommuner har visat sig svårt.
  Jag tycker att du skall rikta din kritik till de företag som bedriver verksamhet inom vård och omsorg och låter vinsterna gå till skatteparadis.
  Förresten vad gillar du de företag som hyr ut läkare och sjuksköterskor där vi skattebetalare får betala en skyhög nota.

  LF

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Jag har svårt att se hur du kan tycka att det är ok att i vissa fall driva offentlig verksamhet i alternativ driftsform och i andra fall inte. Det är för mig en selektiv världsbild som inte är ok.
   Den cirkus som finns gällande hyrpersonal inom hälso och sjukvården så landar det i tillgång och efterfrågan. Om inget landsting hyrde in personal och såg till att arbetsmiljön är bra för sina medarbetare så finns det inget underlag för företag som erbjuder hyrpersonal.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Jag tar in alla kommentarer som behandlar sakfrågan. De kommentarer som utan förbehåll kritiserar mig som person utan relevans till ämnet väljer jag att inte publicera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.